Post Covid-19: Management en psychosociale risico’s: blaas uw teams nieuw leven in

Management en psychosociale risico’s: blaas uw teams nieuw leven in

Niets in uw onderneming of instelling zal ooit meer zijn zoals het was vóór de Covid-19 crisis. Hoe gaan we om met die volledig nieuwe situatie die onvermijdelijk veranderingen met zich meebrengt?

Deze pandemie laat flinke sporen na en stelt werknemers, teams en managers voor uitdagingen van formaat.
Hoe omgaan met de corona-exit in een context die problemen schept en tegelijk de gelegenheid biedt om de werking van bedrijven opnieuw uit te vinden?

Welke lessen trekken uit het werken tijdens de lockdown en de crisis in het algemeen? Hoe werknemers en managers ondersteunen? Hoe de veranderingen die de pandemie opdringt, duurzaam begeleiden?

OneManagement en de psychosociale unit van CESI hebben die vragen onder de loep genomen. Vanuit de realiteit op het terrein en de behoeften van de klanten - uw behoeften dus! - hebben wij voor u een dienstenaanbod opgebouwd dat werkt op 3 interventieniveaus: Organisatie, Groep, Individu, en op twee centrale interventiepijlers in de hele onderneming/instelling: operationele werking (werkorganisatie), people management en welzijn.

Via 6 kernthema’s wil ons dienstenaanbod tegemoet komen aan de uitdagingen van de Covid-19 crisis en het einde van de lockdown. Dit om uw struikelblokken, onzekerheden of gewoon uw voornemen om het anders aan te pakken om te vormen tot nieuwe kansen.

 

Naast dit dienstenaanbod staan onze medewerkers paraat om met u een gerichte behoefteanalyse uit te voeren.

onemanagement@cesi.be – 02/774.91.74

risicobeheersing@cesi.be – 02/771.00.25

 

© Onemamagement